Bilingual Siblings: Language Use in Families

Suzanne Barron-Hauwaert | 13 Jan 2011, Multilingual Matters | 9781847693266 | 232 pagina’s

Kopen:
Bol.com
Multilingual Matters

 

 

Dit tweede boek van auteur Suzanne Barron-Hauwaert concentreert zich op taal strategieën in families met meer dan één kind en meer specifiek op hoe broers  en zussen met elkaar omgaan in tweetalige families. Door middel van een  combinatie van analyses van de resultaten van de vragenlijst die ze in haar  vorige boek gebruikte en makkelijk te lezen verslagen van een deel van de  wetenschappelijke literatuur over dit onderwerp bespreekt Barron-Hauwaert  kwesties zoals leeftijd verschillend en grootte van de familie, geslacht, volgorde  van geboorte, maar ook het toewijden van een familie aan tweelingen, adoptie,  alleenstaande ouders en stief-families. Een erg nuttig boek voor groeiende  families!
(Sharon Unsworth, Ivana Brasileiro, Manuela Pinto)

Reacties zijn gesloten.